BMYD ilk etkinliğini gerçekleştirdi

Kısa bir süre önce kurulan Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği, ilk etkinliğini online olarak gerçekleştirdi.

Tanışma ve soru-cevap etkinliğinde kurucu üyeler Hadi Elazzi (GRGDN MÜZİK), Engin Akıncı (ZOOM MUSIC), Haluk Polat (WE PLAY), Server Uraz (EPİDEMİK YAPIM) ve Burçin Gülbahar (BUGU YAPIM) derneğin kuruluş amacı, hedefleri ve kısa vadede hayata geçirmeyi planladıkları projelerle ilgili bilgi verdiler.

Katılımcıların sorularının da cevaplandığı etkinlikte, derneğin üyelik kriterleri de açıklandı. Bağımsız Müzik Yapımcıları Derneği‘ne üye olmak isteyenlerin öz sermayeli tüzel kişilikler olmaları, majör firmalarla şirket ortaklıklarının bulunmaması ve/veya bu firmaların alt firması olarak faaliyet göstermemeleri, Kültür Bakanlığı’ndan alınmış yapımcı belgesi ve en az beş adet eser işletme belgesi sahibi olmaları gibi koşulları yerine getirmeleri gerekiyor.

Derneğin en önemli kuruluş amacı ise, müziğin dijital pazarlarda sunulduğu ve çok değişken dinamiklerin geçerli olduğu bu dönemde, birlikten güç doğuracak şekilde PR, hukuksal destek gibi konularda üye yapımcılarla dayanışma içerisinde olmak.