Altın Kelebek’e sanatçılardan red!

Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen geleneksel Altın Kelebek ödüllerine bu yıl, ödülü reddeden adaylar damga vuruyor.

İlk olarak adaylar arasında yer alan Güvenç Dağüstün‘ün Hürriyet Gazetesi’nin son yıllarda sergilediği duruş nedeniyle adaylığı reddetmesinin ardından, Redd grubunun solisti Doğan Duru da adaylıktan çekildi.

Halk müziğimizin önemli seslerinden Sabahat Akkiraz da geçtiğimiz gün, ödüllerin Türkiye’nin genelini temsil etmediği ve objektif olmadığı gerekçesiyle oylamadan çekildiğini açıklamıştı.

İsmail Tunçbilek ve Ceylan Ertem’den de Altın Kelebek’e red geldi.

İsmail Tunçbilek, yıllardır halk müziğine emek vermiş olan ve çok dinlenen sanatçıların aday dahi gösterilmemiş olduğunun altını çizerek adaylığı ve ödülü kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Son olarak Ceylan Ertem de bir tweet paylaşarak adaylığı kabul etmediğini açıkladı. Ceylan Ertem’in açıklaması şöyle: “En İyi Şarkı, En İyi Klip, En İyi Kadın Şarkıcı gibi dallarda aday olduğumu öğrendiğim Altın Kelebek Ödülleri’nden, hem hayat görüşüme, hem yıllardır oluşturmaya ve kollamaya çabaladığım duruşuma oldukça ters yapıda olduğunu bildiğimden, Hürriyet Gazetesi’nin (ve bu tür gerçekliği sisli olan yarışmaların) temsil ettikleri ve etmedikleri sebepleriyle, bir çok müzisyen arkadaşım ve sanatçı ustalarım gibi, ben de çekiliyorum.”