Zeynep Maden “Recovery” ile merhaba dedi

Zeynep Maden’in söz ve müziği kendisine, düzenlemesi Genco Arı’ya ait olan ilk single’ı “Recovery” yayınlandı.
 
80’ler Production etiketiyle tüm dijital platformlarda yayınlanan şarkının mastering’i Londra’da; Dua Lipa, Lana Del Rey, U2, Nick Cave gibi müzik dünyasının dev isimleriyle çalışmış olan John Davis tarafından yapıldı.

Erken yaşlarda rock ve operaya ilgi duyan, 3 oktavlık sese sahip dramatik soprano olan Zeynep Maden, müzik kariyerinin ilk basamaklarını tırmanırken bir yandan da mühendislik yapıyor. 

Tarzını farklı türlerin sentezi olarak tanımlayan Zeynep Maden, Recovery’de yaşama sevinci veren tutku dolu sesiyle sofistike bir atmosfer yaratıyor. Şarkının orta bölümünde yer alan duduk ve finaldeki e-bow enstrümanları da şarkıya egzotik bir hava katıyor.

Şarkının davul, bas, piyano ve keyboard partisyonlarını çalan Genco Arı‘nın prodüktörlüğünde gerçekleşen kayıtlar esnasında, tesadüfen stüdyoda bulunan Gökhan Türkmen de şarkının çok hoşuna gittiğini belirterek elektro gitarları çaldı.

Back vokalde Burcu Arı’nın yer aldığı “Recovery” için Selim Süme tarafından çekilen klipte, şarkı sözlerindeki yenilenme, iyileşme mesajı doğa metaforuyla işleniyor.

Dolby Atmos mastering’i Ayhan Orhuntaş tarafından yapılan “Recovery” Apple Music’te Uzamsal Ses farkıyla da dinlenebiliyor. Şarkı Apple Music Uzamsal Ses: Pop kategorisinde 2 numara, Yarının Hitleri’nde 3 numara ve Yeni Sanatçılar: Türkiye listesinde 4 numarada yer alıyor.